-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:12851 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

مرجع تقليد خانوادة ما مرده و من و خواهرانم به پدرم مي گوييم كه بايد مرجع تقليدمان را عوض كنيم اما پدرم قبول نمي كند. آيا مي شود من و خواهرانم براي خود جدا از پدرمان مرجعي انتخاب كنيم؟



انسان در مقابل تكاليف شرعي خود 3 حالت مي تواند داشته باشد ـ يا اينكه احتياط نمايد، يا مجتهد باشد، و يا اينكه تقليد نمايد از مرجع تقليد ـ كسي كه مي خواهد از مرجعي تقليد نمايد بايد شرايط تقليد را رعايت نمايد به فتواي همة علماء اسلام يكي از شرايط تقليد اين است كه انسان از فرد زنده تقليد نمايد. در شرايط تقليد بيان شده انسان بايد از مجتهد مرد، بالغ، عاقل، شيعه دوازده امامي، حلال زاده، زنده و عادل تقليد نمايد. پس زنده بودن يكي از شرايط مجتهد است، علماء در رسالههاي عمليه ذكر كردهاند در صورتي كه شما از مرجع زنده اي كه تقليد مينماييد آن مرجع اعلم = داناتر از ديگران باشد، در زمان بعد از مرگ او نيز ميتوانيد از او تقليد نماييد به شرط اينكه اين ادامة تقليد مرجع مرده با اجازه يك مرجع زنده باشد.

در تقليد نبايد از ديگري تبعيت كرد؛ بنابراين همسر و فرزندان نبايد تابع سرپرست خانواده باشند، ولي اگر دختر يا پسر تازه بالغ از گفتة پدر به اعلميت كسي اطمينان پيدا كنند مي توانند به گفتة او اكتفا كنند.(1)

البته همانطور كه گفته شد لازم نيست كه همه خانواده مقلد يك مرجع باشند بلكه هر يك از اعضاء خانواده مي تواند مرجع مخصوص خود را داشته باشد ولي اگر پدر شما با اجازه مرجع زنده بر بقاء ميت باشد اشكالي ندارد و مي تواند از آن مرجع مرده تقليد كند. و ديگر اينكه اگر شما و يا خواهرانتان تازه به سن تكليف رسيده ايد نمي توانيد از مرجع مرده تقليد كنيد بلكه بايد حتماً از مرجع زنده باشد.(2)





منابع و مآخذ:

1. احكام مطابق با فتاواي عموم فقهاي شيعه (مؤسسه تحقيقاتي امام رضا(، ص24)

بر كرانه فقه، تدوين سيد حجت موسوي خوئي

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.